mensnetwerk

Gezondheid en gekkigheid


Nieuwe verwijsmogelijkheid

1e lijns psychologie


Een groot aantal 1e-lijns praktijken kampt met forse wachtlijsten. Een van de oorzaken is dat psychologische behandeling sinds 2008 is opgenomen in de basisverzekering en dat een psycholoog nu dus toegankelijk is voor iedereen.

Maarsingh & van Steijn heeft tot nu toe weinig 1e-lijns werk gedaan omdat wij geen contracten willen aangaan met verzekeraars. Zonder contract vergoedt een verzekering ongeveer 25 % minder. Het grootste deel van onze instroom komt daarom via de werkgever.

Omdat tijdens de zomermaanden het werk altijd wat minder in focus is, hebben we tijd om de deuren te openen voor een eerstelijns instroom, met de huisarts als verwijzer. Vooralsnog gaan wij geen contracten aan en daarom zal de behandelduur van een sessie korter zijn dan een uur. De eigen bijdrage voor de cliŽnt wordt hierdoor betaalbaar: een sessie kost Ä 70,- waarvan de basisverzekering gemiddeld zoín Ä 54,- vergoedt, met een maximum van acht sessies. Als cliŽnten nog aanvullend verzekerd zijn dan kunnen hier nog vier sessies bij komen.

Maarsingh & van Steijn is een psychologenpraktijk in de binnenstad van Leeuwarden met acht hoog gekwalificeerde professionals: klinisch psycholoog, 5 GZ-psychologen waarvan 1 seksuoloog en 1 kinderpsycholoog, een systeemtherapeut, provocatief therapeut en een psychotherapeut. Allen zijn wij BIG-geregistreerd.

Wij werken graag samen in de driehoek cliŽnt, verwijzer en psycholoog. De wachttijd mag nooit langer bedragen dan 5 werkdagen. De behandeling is oplossingsgericht, kortdurend en we maken expliciet gebruik van de sociale context van de cliŽnt. Er zijn mogelijkheden voor individuele therapie, maar ook partner-relatiebehandeling, kinderen en gezinsbehandeling is mogelijk. Voor mensen die niet willen/kunnen reizen hebben we de mogelijkheid om via een skype-verbinding met webcam te behandelen of door middel van internettherpie.

Hartelijke groet,

Bernard Maarsingh & Irma van Steijn

meer info: 058-2137665 of www.maarsinghenvansteijn.nlKwaliteitszorg is onafhankelijk van het stuur van de verzekeraar: www.contractvrijepsycholoog.nl

© 2019 mensnetwerk | Powered By XSL sites links