25 januari 1980hoofdfuif2e Jaargang Nr. 2
29 september 1978
24 november 1978
22 december 1978
15 februari 1979
6 april 1979
15 juni 1979
30 november 1979
25 januari 1980
  brieven
  fotoclub
  het huis
  hoofdfuif
  in en om de school
  inzaaider
  jubileum
  kort
  laatste nieuws
  leerlingenraad
  memoires van pietersen
  onkruit
  parkeerkelder atoomkelder
  session
  sinterklahases
  trubbels rond parkeergarage
  ztrip
7 maart 1980
18 april 1980
6 juni 1980
22 augustus 1980
 

Hoofdfuif 19 april

Piter Zwart

Het staat al vast welke groepen op deze avond zullen optreden. In de benedenzaal zullen de groepen Reforger en Shakey Sam Blues Band, optreden. Dit jaar zullen zij grotendeels eigen nummers spelen en krijgen we een complete show te zien, met lichteffecten, en rookbommen. Reforger speelde vorig jaar ook op de hoofdfuif en was zeer succesvol.

De andere groep is een internationaal bekende Blues band, die zelfs succesvolle optredens in Amerika achter de rug heeft. De Blues die zij spelen, staat onder leiding van de muziekale virtuoos Simon Vlietstra en is verzekerd van een swingend ritme en zij is voor deze avond zeer geschikt. Ik kan je dan ook verzekeren, dat deze Friese band een succes zal zijn.

Er staat nog niet vast welke band het stijldansen zal verzorgen, maar dit wordt binnenkort bekend gemaakt.

Verder raad ik iedereeh aan Elo-lid te worden, want die zes gulden haal je er dit jaar nog wel uit.

SHAKEY SAM BLUES BAND

Shakey Sam is een der allerlaatste "overlevenden" in de kategorie "Nederlanders die de blues in hun eentje kunnen maken". Naast zijn one-man-band, heeft Shakey Sam tevens de Shakey Sam Blues Band tot zijn beschikking. Een hechte viermansformatie waarmee de zalen regelmatig worden platgespeeld.

Voor Shakey Sam begon het allemaal in '72 toen hij inschreef voor het Larens Jazz-festival. In '73 wederom het Larens Jazzfestival (3e prijs). Datzelfde jaar doet hij ook mee aan het Bilzenfestival. In '74 wordt hij gevraagd in het voorprogramma van het "American Blues Legends-Konsert".

S.S. krijgt voor het 1000-koppige publiek een staande ovatie. Parool & Volkskrant schrijven zeer lovend over dit nieuwe fenomeen.

Datzelfde jaar sluit hij zich aan bij de Amsterdamse formatie Barrelhouse. November'74 neemt hij samen met Barrelhouse een lp op, doch verlaat in '75 de groep om persoonlijke redenen en vormt de SHAKEY SAM BLUES BAND. De eerste bezetting bestaat uit: Shakey Sam, Apple Rammers, David Gardeur & Jan Dijkstra. Met deze line-up doet men o.a. konserten met Big John Wrencher, Cousin Joe, Eddie 'Guitar' Burns. In '76 wordt Appie Rammers vervangen door Jan de Jong.

Mei van dat jaar komt de eerste soloplaat van S.S. op de markt. Naar aanleiding van deze lp krijgt S.S. een uitnodiging om een engelse tour te doen.

-Het werd GROOTS- Eind '76 het eerste grote radiowerk en wel live in "Sesjun". Het eerstvolgende sesjun werd wederom gevuld door de SSBB.

In '77 vervangt Leo Roodhof Jan Dijkstra en neemt men een lp op. De lp komt in '78 uit en krijgt lovende recensies.

Maart '79 is de groep wederom te horen in Sesjun (samen met Eddie Boyd). Een drummerswisseling vindt plaats --er staan twee lp's op stapel-- over een single wordt onderhandeld.

Bezetting:
Shakey Sam: Zang, Gitaar, Harmonica's.
David Gardeur: Piano.
Jan de Jong: Bas.
Rini Roukema: Drums.

 
Editie 5<<hoofdfuif>>Pagina 5 / 18
© 2002 www.xsl.nl internet redesign Robbert Hans Baron