25 januari 1980inzaaider2e Jaargang Nr. 2
29 september 1978
24 november 1978
22 december 1978
15 februari 1979
6 april 1979
15 juni 1979
30 november 1979
25 januari 1980
  brieven
  fotoclub
  het huis
  hoofdfuif
  in en om de school
  inzaaider
  jubileum
  kort
  laatste nieuws
  leerlingenraad
  memoires van pietersen
  onkruit
  parkeerkelder atoomkelder
  session
  sinterklahases
  trubbels rond parkeergarage
  ztrip
7 maart 1980
18 april 1980
6 juni 1980
22 augustus 1980
 

WOUT SIMONS, een jongen die bekend staat om zijn snedige opmerkingen en zijn fabuleus analitisch vermogen van Engelse teksten, liet tijdens de Engelse les weer eens van zich horen.

Toen een jongen plotseling de klas uit sprintte, omdat hij een spontane bloedneus had en hij niet wilde dat het lokaal rood werd gekleurd door zijn zuurstofrijke bloed (dit om brugklaasers, die nog teer van hart zijn, niet te schokken als zij het bewuste lokaal zouden binnenstappen), dacht WOUT vliegensvlug na. Toen deze bloederige knaap door de deuropening verdween, sprak WOUT: "Ach ja, die jongen is vampier. Self-supporting, weet je wel."


Dhr. WOUDA mag graag naar leuke meisjes kijken en hij rijdt daardoor vaak slingerend door de straat als hij op weg naar huis is. Dit schept natuurlijk levensgevaarlijke situaties voor hemzelf en anderen.
Om ongelukken te voorkomen geven we hier enkele tips:
-Meneer WOUDA, ziet u een leuk meisje op de stoep lopen, gaat u dan gelijk zwaar in de remmen, stap af en bekijk haar vanaf de stoep.
-Ziet u een leuk meisje voor u fietsen, omklem het stuur dan stevig, passeer haar, maar houd in ieder geval n oog op de weg.


Dhr. Ruiter heeft de zwaartekracht aan den lijve ondervonden toen hij argeloos op een bank ging zitten. Het blad hiervan zat los en dhr. Ruiter maakte een fraaie buiklanding op harde vloer. "Mooooah", sprak hij toen de klas in lachen uitbarstte. "Moar eben beikom'n hoar, nieet zoo lach'n." Maar wat gebeurde er de volgende week? Dhr. Ruiter zakte door dezelfde bank. Wat een beproevingen voor hem binnen een week. Dhr. Ruiters commentaar "Atattatai, whot een prhet wher, whorom mhot hik nhu wher utgelach'n word'n. Ik ben moar een zieligen ouden mhan, attattatattai." Wij verzoeken iedereen in het vervolg kussentjes mee te nemen en die dan bliksemsnel onder de bank waarop dhr. Ruiter wil gaan te smijten, teneinde zijn val te breken.
Namens dhr. RUITER alvast bedankt.


Dhr. Schaafsma heeft besloten om per ingang van de maand juni uit de gemeenteraad te treden. Voor nadere details zie ZAAILANDER no.1 jaargang 2.


Op de onlangs gehouden receptie voor de vijf jubelarissen, was dhr. BLEEKSMA dronken, zoniet stooned.
"Wat wil je ook", voerde iemand als excuus aan, "De drank was gratis verkrijgbaar en met zijn karig salaris, moet hij daar wel gebruik van maken."
Het was niet zo slim van dhr. BLEEKSMA om zicn op deze receptie zo te laten gaan, want hij gooit zijn image als streng leraar hierdoor natuurlijk naar de ballen. Voorts zal hij nog jaren moeten aanhoren dat als hij ook maar het geringste foutje maakt, iedereen direct opmerkt: "N, hij is weer teut hoor."
Was dat tot vandaag nog niet het geval, dan brengt deze Inzaaider daar natuurlijk wel verandering in, h BLEEKSMA-leerlingen?


Dhr. F. LAND, leraar maarschappijleer, heeft natuurlijk een niet zo heldere kijk op de huidige maatschappij. Maar daarvoor geeft hij ook maatschappijleer. Een maatschappijleerleraar is dan ook per definitie tegen kernbommen, neutronengranaten en de Navo. Was hij hier niet op tegen geweest, dan was hij nooit aangenomen.
Wat heeft nu een slim leerling gedaan? Hij heeft een stikker met de tekst: "Navo, 30 jaar veiligheid.", op de tas van dhr. LAND geplakt.
Groot was de schrik van dhr. F. LAND, die reeds vreesde voor zijn baantje.
Omzichtig en zachtjes sluipend, verdween hij uit het lokaal om vervolgens de stikker er vliegensvlug af te krabben. Zo zie je maar: Ook den maatschappijleerleraar gaat gebukt onder frustraties en vooroordelen.


Mevr. BRUGGINK heeft een ongeluk gehad. Toen zij in haar Fiat 127 door een straat reed, stond daar een Auto-Bianchi.
Ze wilde er omheen rijden, maar raakt de auto helaas frontaal. De schade aan haar auto bleef beperkt, de andere was er echter erger aan toe. De ene koplamp hing er half bij en er zat natuurlijk een fikse deuk in. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. De politie was snel ter plekke. De ZAAILANDER ook.

 
Wout


Wouda


Ruiter


Land


Bruggink

Editie 5<<inzaaider>>Pagina 7 / 18
© 2002 www.xsl.nl internet redesign Robbert Hans Baron